Volksuniversiteit 13 maart: Wat is armoede?

Vorige zaterdag 13 maart kwamen we online samen voor de Volksuniversiteit. Het thema was: wat is armoede? Deelneemster Saskia vertelt ons haar bevindingen:

“Wat knap dat we samen konden komen en in grote getallen aanwezig waren (bijna 50 mensen),  dit vind ik zeer bijzonder omdat computer en schermen niet de manier is om te vergaderen binnen ATD, hoedje af voor de organisators en ook voor alle deelnemers.

Het werken in kleine groep en grote groep was boeiend, ik heb heel sterk het gevoel gekregen dat we allemaal aan bod konden komen. Het onderwerp van de bijeenkomst was Armoede: wat is het en hoe geraak je eruit. Deze vragen helpen ons voor de volgende volksuniversiteit. Daar zullen we het hebben over een groot onderzoek dat ATD Vierde Wereld samen met de universiteit van Oxford deed. Mensen van ATD met armoede ervaring waren mee onderzoekers.

Sterke punten die naar voor kwamen in de UV van 13/03:

  1. Armoede is een ingewikkeld probleem wat zich op verschillende levensdomeinen afspeelt. Het is niet omdat één domein opgelost is dat daarmee de armoede is opgelost. Maar het helpt je wel verder.
  2. Dat het geloof in jezelf en het geloof dat anderen (hulpverleners) in je hebben echt helpt , het laat je stappen nemen in het kunnen loslaten van het zelfstigma.
  3. Samen is een woord dat heel vaak gevallen is en wat ik ook heel de namiddag gevoeld heb. De mensen in armoede weten het niet altijd en de hulpverleners weten het niet altijd, door samen op weg te gaan geraakt iedereen verder.”

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina