Vind jij voedselbedeling een goede vorm van armoedebestrijding?

Samen met enkele studenten van de huiswerkbegeleidingsdienst De Katrol in Middelkerke, wisselden we van gedachten over armoede en armoedebestrijding, over oordelen en vooroordelen ten aanzien van mensen in armoede. Deze toekomstige leerkrachten, maatschappelijk werkers of gezinsbegeleiders deden doorheen hun opleiding al heel wat kennis en praktijkervaring op over het thema.
 

Vierde Wereldganzenbord

Aan de hand van het vierde wereld ganzenbord kwamen we tot een boeiende uitwisseling. In dit inleefspel ervaarden de deelnemers zelf hoe minder startkansen en uitsluitingsmechanismen mensen in armoede brengen en houden en wat dat doet met wie arm is.
 

Een eye opener

Eén van de studenten verwoordde het als volgt: ‘je raakt ontmoedigd als je altijd maar aan de kant staat en op de duur verwacht je niets meer. Ondanks de kennis die ik al had, was dit spel toch nog een eye opener. Ik zal er nog vaak aan terugdenken en me extra inzetten voor de kinderen met de minste kansen. En neen, voedselbedeling vind ik absoluut  geen armoedebestrijding. Dat is enkel hulp in nood maar geen echte oplossing en het houdt de mensen afhankelijk.

B.V.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina