Een terugblik naar deze zomer: uitwisselingen lokale groepen

Uitwisseling lokale groepen

Verschillende leden gaven aan dat ze mensen uit andere lokale groepen graag beter zouden leren kennen. Daarom organiseerden we voorbije zomer uitwisselingen tussen lokale groepen. Een lokale groep organiseerde een uitstap in haar gemeente voor andere leden van de Beweging. Voor deze uitstappen kregen we steun van Crelan Foundation. Een verslag.

14 juli: Ronse, Brugge en Avelgem naar Brussel

De lokale groepen kregen een rondleiding in onze hoofdstad. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze de toeristische trekpleisters van Brussel bezochten. De groepen hielden halt bij een boom ter herdenking van de straatdoden in Brussel. Ook het bezoek aan het chocolademuseum was interessant. Het gezamenlijke middageten vond plaats in Puerto (CAW Brussel).

16 juli: Brussel naar Beauraing

Onze lokale groep van Brussel bracht een bezoek aan de Franstalige groep Beauraing (Pays des Vallées). In het provinciaal domein van Chevetogne huurden ze een zaal waar ze konden barbecueën en elkaar beter leren kennen. Voor de kinderen was er veel ruimte om te spelen.

12 augustus: Oostende naar Hasselt

De lokale groep van Oostende ontving eerder al andere lokale groepen in hun stad aan zee. Voorbije zomer mochten zij eens de gast zijn en leerden de Hasselaren hen hun stad kennen. Ze brachten een bezoek aan het Volkstehuis (een centrum voor sociaal-culturele activiteiten en een sociaal restaurant) en sommigen gingen naar het jenevermuseum en anderen naar het modemuseum van Hasselt.

13 september: Turnhout en Antwerpen (Centrum Kauwenberg) naar Gent

Op 13 september gingen enkele Antwerpse leden op bezoek bij onze partnergroep BMLIK in Gent. Ze kookten er samen en bezochten de steen tegen armoede.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina