Steun ATD tijdens de coronacrisis en ontvang meer belastingvermindering

Goed nieuws: het is makkelijker om onze acties te steunen! In het kader van de coronacrisis heeft de staat ervoor gekozen een speciale belastingregeling toe te kennen voor het boekjaar 2020. De bijkomende belastingvermindering richt zich op VZW’s en zal NGO’s en non-profitorganisaties, wiens activiteiten zwaar werden getroffen door de crisis, helpen.

Wanneer je jaarlijks 40 euro of meer doneert heb je recht op een  fiscaal attest (*) en dus een belastingvermindering.

In 2020 krijg je uitzonderlijk meer belastingvermindering: je gift wordt fiscaal aftrekbaar met 60% in plaats van 45%. Dit binnen de limiet van 20% in plaats van 10% van het belastbaar inkomen. Dit betekent dat bij een gift van 100 euro je inkomstenbelasting met 60 euro wordt verlaagd. Je echte gift zal dan 40 euro bedragen.

OPGELET: In 2021 bedraagt de belastingvermindering terug 45%. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij dit melden.

 

Steun hier onze strijd tegen armoede!

 

Meer info? http://www.vef-aerf.be/?Persbericht-Aantrekkelijker-belastingaftrek-voor-giften-moet-vrijgevigheid&lang=nl

*Om voor een fiscaal attest in aanmerking te komen, moeten schenkingen gedaan worden die losstaan van enige andere betaling. Een overschrijvingsformulier dien je aan de bank te geven.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina