Nationale Volksuniversiteit rond de gemeenteraadsverkiezingen

Zoals ieder jaar organiseren we in juni een Nationale Volksuniversiteit. We komen in Brussel samen met alle ATD-groepen uit België (Vlaanderen, Wallonië en Brussel). De volksuniversiteit duurt een hele dag. We willen mensen de kans geven om elkaar te ontmoeten tijdens een leuke activiteit, een praatje te maken met een kop koffie erbij…

Maar natuurlijk is er ook een thema waar we rond willen werken. Samen met ATD België en ATD Wallonie/Bruxelles beslisten we om tijdens deze volksuniversiteit rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 te werken. Hoewel dit nog ver weg lijkt willen we met ATD toch al een startschot geven om hierrond te werken. Zo is het gemakkelijker om doorheen het jaar verder acties te ondernemen rond deze verkiezingen.

2024 is een verkiezingsjaar. In oktober zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad (een paar maanden ervoor, in juni, zijn er verkiezingen voor het parlement). Er is in Vlaanderen wel iets veranderd tegenover de vorige verkiezingen. We zijn niet meer verplicht om te stemmen of om naar de stembus te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Wallonië is dit wel nog het geval (Opgelet: Voor de verkiezingen van het parlement in juni is stemmen wel nog verplicht in Vlaanderen).

De Volksuniversiteit is op uitnodiging.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina