Het verhaal van een engagement: stagiaire Mila

Elk jaar ontvangt ATD Quart Monde Jeunesse een Duitse vrijwilliger voor een burgerdienst. Mila hielp onze Beweging van september 2020 tot september 2021.

“Ik doe een burgerdienst bij de Duitse organisatie ASF (Aktion Sühnezeichen Friedensdienste) die vrijwilligers naar verenigingen in 13 landen over de hele wereld stuurt.

Elke woensdag ben ik animator in de straatbibliotheek in Molenbeek, daar doe ik ook al het voorbereidende werk voor. Daarnaast werk ik aan vertalingen van teksten en video’s in het Duits en ben ik verantwoordelijk voor de relaties met de Duitstalige jeugdorganisaties. Ik heb ook deelgenomen aan activiteiten met de lokale groep Molenbeek.

Ik heb veel geleerd over wat leven in armoede betekent en ik blijf er elke dag over bijleren. Armoede is een vicieuze cirkel waar mensen moeilijk uitraken. Aan het eind van mijn jaar hier begin ik met mijn studie aan de universiteit: ik wil graag leren over maatschappelijke kwesties en mijn engagement tegen armoede en ongelijkheid verderzetten.

Mijn stage vond plaats tijdens de coronacrisis en ik vraag me wel af hoe het er in ‘normale’ tijden zou uitzien. Ik vind het jammer dat ik niet zoveel veldwerk heb kunnen doen en niet veel mensen in armoede heb ontmoet. Gelukkig kon de straatbibliotheek nog wel doorgaan.

Ik vind het fijn dat bij ATD Vierde Wereld ieders stem gehoord wordt, ongeacht zijn of haar achtergrond. Ik hoop dat ik snel terug langs kan komen bij ATD en we onze ervaringen kunnen delen. Omdat dit delen, voor mij, de essentie is van ATD Vierde Wereld.”

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina