Gespreksavond: een solidair en eerlijk loon? (27 februari)

Een solidair en eerlijk loon?
Het gangbare verloningssysteem omdenken
in gesprek met de internationale beweging ATD Vierde Wereld

ATD Vierde Wereld organiseert in het Wereldcafé in Leuven een interactieve gespreksavond.  Vraag je je net als velen af hoe we kunnen komen tot een eerlijke verdeling van de rijkdom, zodat iedereen toegang heeft tot een waardig en fatsoenlijk leven? Ben je geïnteresseerd in alternatieven in onze consumptiemaatschappij? Ben je ongerust of verontwaardigd over de lage inkomens waar velen mee moeten rondkomen? Vraag je jou ook af hoe het anders en rechtvaardiger kan? Kom dan mee de zaken omdenken.

ATD Vierde Wereld  werkt sinds meer dan 50 jaar onder andere met een internationaal voluntariaat. Ongeveer 350 volontairs werken voltijds mee in diverse teams en projecten over heel de wereld, in eigen land of ver daarbuiten. Allen ontvangen ze een gelijkaardige bescheiden vergoeding in overeenstemming met de levensstandaard van het land en met een toelage voor kinderen en wonen.

De groep volontairs die actief is in België evalueert vandaag dit lang volgehouden systeem van salarisdeling: Is het nog van deze tijd? Zijn er aanpassingen mogelijk om het rechtvaardiger en zinvoller te maken? Kunnen we ons laten inspireren door andere initiatieven? Kunnen andere mensen zich solidair aansluiten bij dit laboratorium? 

We gaan daarover graag met jullie in debat aan de hand van stellingen en een presentatie door Vanessa en Katia, volontairs uit Vlaanderen. We nemen tijd en ruimte voor tafelgesprekken en informele uitwisseling.

  • Wanneer? Maandag 27 februari van 19u30 tot maximum 22u00
  • Waar? Wereldcafé, Joris Helleputteplein 2, 3000 Leuven
  • Gratis toegang
  • Inschrijven is verplicht en kan via marte.lorent@vierdewereld.be

Meer info ATD Vierde Wereld en het internationaal voluntariaat: Volontairs – ATD-Vierdewereld

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina