Fiscale attesten en rijksregisternummer

NIEUW IN 2024!

Als gevolg van een wet van 28 december 2023 moeten verenigingen vanaf het aanslagjaar 2025 het rijksregisternummer van hun donateurs vermelden wanneer ze hun lijst van donateurs die een fiscaal attest* ontvangen, indienen bij Belcotax.

Hierdoor zullen donateurs automatisch kunnen genieten van belastingaftrek in hun vereenvoudigde aangiftevoorstel in 2025.

Donateurs die hun rijksregisternummer niet hebben doorgegeven aan de verenigingen die ze steunen, blijven verzekerd van het belastingvoordeel op voorwaarde dat ze hun giften op eigen initiatief aangeven op hun belastingaangifte en daarbij de fiscale attesten toevoegen die door de verenigingen zijn verstrekt.

Om het uzelf gemakkelijker te maken, kunt u ons uw rijksregisternummer (of ondernemingsnummer als u een onderneming bent) doorsturen door dit korte online formulier in te vullen.

=> Dit nummer staat op de achterkant van uw Belgische identiteitskaart.

=> Voor bedrijven (rechtspersonen) gaat het om het nummer van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

In overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming zullen we deze nummers nooit aan derden doorgeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke voor de opvolging van donateurs via mail of per telefoon op +32 (0)2650.08.70.

Nuttige link :

FOD Financiën: informatie over de attesten die naar de donateurs worden gestuurd.

*Ter herinnering: als het bedrag van je cumulatieve jaarlijkse giften €40 of meer bedraagt, geniet je van een belastingvermindering van 45%.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina