Children of Courage: Kinderen uit Bangladesh schrijven over hun ervaring met armoede

Wat is de kernervaring van armoede? Drie aspecten komen altijd terug:  machteloosheid; fysiek, emotioneel en geestelijk lijden; strijd en verzet. Dat is de bevinding van een internationaal onderzoek van ATD Fourth World en Oxford University. Zij werkten drie jaar lang intensief samen met mensen in armoede uit zes verschillende landen om de armoede-ervaring in al haar dimensies te leren begrijpen (zie interview met Marianne de Laat in het Vierde Wereldblad van september 2019).

“Niemand vraagt naar de mening van kinderen in armoede”

Een van die zes landen is Bangladesh. Naar aanleiding van het onderzoek namen verschillende kinderen deel aan een workshop verhalen schrijven. Verhalen over hun ervaringen met armoede en hoe ze naar die armoede kijken.

“Mijn papa werkt heel hard en er is niemand die hem kan helpen. Ik wil hem graag helpen maar hij wil dat niet want het is moeilijk en zwaar werk”

Bijna de helft van de Bangladese bevolking is kind; daarvan leeft meer dan de helft in armoede. Kinderen in armoede dragen een dubbele last op hun schouders want ze voelen zich machteloos wanneer ze hun ouders gebukt zien gaan onder de stress van een leven in armoede. Tapori internationaal, de kinderwerking van ATD Fourth World, hielp de kinderen hun levensverhaal neer te schrijven. Deze ervaringen zullen te lezen zijn in ‘Children of Courage’, een boekenreeks over moedige kinderen wereldwijd.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina