Brief aan de kandidaten van de verkiezingen in Koksijde

Naar aanleiding van 17 oktober schreef Pierre Deleu onderstaande brief aan alle kandidaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Koksijde.
Deleu is medestander bij ATD Vierde Wereld en voorzitter van de vzw Mensen van de Weg die de belangen van de woonwagenbewoners en rondtrekkende bevolking behartigt.

Geachte mevrouw, Geachte heer,

Ongetwijfeld brengt 14 oktober 2018 wat spanning in uw verlangen om deel uit te maken van de bestuursploeg die een  goed beleid wil uitstippelen en uitvoeren voor de bewoners van Koksijde en voor de mensen die er verblijven.

Mag ik u vragen

  1. om op 17 oktober, Werelddag van verzet tegen extreme armoede, het verlangen van mensen in armoede op een menswaardig leven extra ter harte te nemen. Het Netwerk tegen Armoede reikt daartoe dit instrument aan.
  2. om in het bijzonder prioriteit te geven aan de zorg voor betaalbare en gezonde woningen. Het is een hefboom voor veel gezinnen in armoede.

Extra aandacht vraag ik u voor de mensen die in woonwagens wonen.
Hoewel deze woonvorm door de Vlaamse  regering erkend is en waar voor de inrichting van een woonwagenterrein subsidies voorzien zijn, heeft West-Vlaanderen geen enkel terrein waar die mensen blijvend kunnen staan.

Koksijde krijgt de komende jaren heel wat grond ter beschikking, nl van de luchtmachtbasis. Waarom niet een terrein voorzien voor 15 woonwagens die daar permanent kunnen staan en 5 plaatsen voor mensen die tijdelijk op doortocht zijn.

Met eerbiedige groeten,

Pierre Deleu
Zeelaan 28, 8670 Koksijde
0499 71 58 12
pierre.deleu@telenet.be

Brief aan kandidaten gemeenteverkiezingen 2018

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina