Bijeenkomst voor het Europees Jaar van de Jeugd

Europees Jaar van de Jeugd

Onze internationale Beweging neemt deel aan het Europees jaar van de Jeugd 2022 – 23: voor een betere toekomst – groener, inclusiever en digitaler!

Van 7 tot 11 juli 2022 komen zo’n 200 jongeren uit 12 Europese landen bijeen in het internationaal centrum van ATD Vierde Wereld, in Méry-sur-Oise (Frankrijk). Door middel van workshops en groepsdiscussies zullen onze jongeren meebouwen aan een Europa waarbij niemand achtergelaten wordt.

Deze bijeenkomst is deel van een groter geheel: de jongerencampagne van ATD Vierde Wereld! Voorbije herfst kwamen al verschillende jongeren uit heel Europa samen om  de bijeenkomst in juli voor te bereiden. De onderwerpen die aan bod zullen komen: onderwijs, beroepsopleiding, tewerkstelling, welzijn en participatie van de jeugd.

De jongerencampagne 2022-23 van ATD vindt dat jongeren persoonlijk met Europese beleidsmakers moeten kunnen praten. In mei 2023 stuurt ATD ongeveer 30 afgevaardigden naar Straatsburg (Frankrijk) voor een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Raad van Europa en het Europees Parlement.

De jongerencampagne van ATD is in partnerschap met Council of Europe Youth Campaign.

Wil je meewerken aan de campagne? Neem contact op met youth.europe@atd-fourthworld.org voor meer info (in het Engels of het Frans). Als je deel uitmaakt van een vereniging die geïnteresseerd is in de jongerencampagne van ATD Vierde Wereld, laat het dan zeker weten!

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina