20 km door Brussel – We laten niemand achter!

Op zondag 27 mei 2018 bundelden ATD Vierde Wereld, Dokters van de Wereld, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, CNCD 11.11.11, Keeping Me Alive, Financité en Bras dessus Bras dessous hun krachten tijdens de 20 km door Brussel om “niemand achter te laten”.

De huidige bezuinigingen treffen vooral de rechten van mensen in kwetsbare situaties: vluchtelingen, langdurig zieken, gepensioneerden, werkzoekenden… Mensen waarvoor deze organisaties opkomen. Daarom kozen ze zondag 27 mei resoluut voor solidariteit in plaats van competitie.

Doel: protesteren tegen uitsluiting

Door de stigmatisering van vluchtelingen, de commercialisering van de gezondheidszorg en de criminalisering van armoede, worden velen uitgesloten. “Met deze actie wilden we aantonen dat we deze trend kunnen omgooien. De dynamiek waarbij de maatschappij toelaat dat sommige groepen minder rechten hebben en in de marges terechtkomen, is onaanvaardbaar”, zei een loopster.

We laten niemand achter

Enkele tientallen lopers wachtten het einde van de wedstrijd af om samen met de laatste deelnemers de finishlijn over te steken. Zo wilden ze eerder wie laatst toekomt eren dan de eersten. Gewapend met spandoeken en vergezeld van een fanfare beëindigden ze samen de race.

Samen voor een maatschappij met meer gelijkheid

De deelnemende organisaties werken op heel verschillende thema’s, maar ze hebben één ding gemeen: ze vechten allen voor een samenleving waar iedereen gelijk is, waar iedereen zijn of haar plaats heeft. Daarom hebben ze deze actie opgezet.

 

Volgende mensen willen we nog graag bedanken :

 • De organisatoren van de 20km door Brussel.
 • Onze sponsors voor hun financiële en/of logistieke steun:
 • In het bijzonder de gemeente Etterbeek die ons een ruimte in het Instituut Ernest Richard ter beschikking stelde voor onze kleedkamer.
 • En de firma’s MITHRA, Brussel Business Flats, AIG Global Benefits en Technord die ons op financieel vlak steunden.
 • Alle mensen die onze lopers gesponsord hebben. Voor de laatkomers herhalen we dat giften steeds overgeschreven mogen worden op rekeningnummer BE89 0000 7453 3685 of online met vermelding “GIFT 20 KM BRUSSEL”.
 • Alle mensen voor wie we een pagina op dono.be hebben mogen aanmaken en in het bijzonder Laurent, Jean-luc en Alexandre voor hun behaalde steun.
 • Alle groepen die deel uitmaakten van onze ploeg : het personeel van Bruxelles Business Flats, AIG, CREDENDO/DUCROIRE (bedankt voor het ontbijt dat georganiseerd werd ten voordele van ATD vierde Wereld voor de wedstrijd), het advocatenkabinet CEW&Partners, de firma’s MITHRA en TECHNORD alsook de 6 lopers van club VIVA VILLEZJIEL uit Vollezele de volontaires en medestanders van ATD Vierde Wereld die vanuit Frankrijk kwamen. Bedankt aan Michael W. en Rita S. (van Sint-Andries Brugge) die zich samen met een groep vrienden inschreven.
 • De 3 kinesisten die ons de beste zorgen toedienden na de wedstrijd
 • Alle mensen die de lopers ontvingen in de kleedkamer en aanmoedigden ter hoogte van km 19
 • We zien de leden van de groepen CNCD 11.11.11, Dokters van de Wereld, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Keeping Me Alive en Financité graag volgend jaar terug. Alsook de leden van de vereniging Bras Dessus Bras Dessous die we dit jaar voor het eerst mochten verwelkomen.

Volgende afspraak in 2019 !

We nodigen jullie met veel plezier uit om de datum zondag 19 mei 2019 alvast in jullie agenda te noteren om deel te nemen aan de 40e editie van de 20 km door Brussel!

0
  0
  Je winkelmand
  Your cart is emptyNaar vorige pagina