Zomerboodschap

Met onze brieven willen we u zo goed mogelijk op de hoogte houden van onze waarden en onze acties, zodat u weet wat we met uw steun kunnen verwezenlijken.

Hieronder bespreken we twee acties van onze Beweging die enkel mogelijk zijn dankzij uw steun. Samen kunnen we een einde maken aan armoede en uitsluiting!

De zomer van ATD Vierde Wereld

Het is eindelijk zover, de zomer komt eraan. Voor mensen in armoede betekent op vakantie gaan een onderbreken van de dagelijkse sleur en de soms onwaardige levensomstandigheden achter zich laten. Armoede gaat gepaard met chronische stress en vakantie brengt mensen tot rust, zowel fysiek als psychisch. Ze worden aanvaard en kunnen tijd doorbrengen als gezin.

ATD Vierde Wereld heeft verschillende activiteiten op de planning staan voor de zomer. We organiseren voor gezinnen in armoede een week vakantie in Geraardsbergen. Via workshops kunnen ouders en kinderen hun talenten ontdekken. We richten ons op jonge gezinnen die in armoede leven en vrijwilligers die ATD Vierde Wereld (beter) willen leren kennen. Met deze actie willen we de aandacht vestigen op het belang van het gezin als hefboom in de strijd tegen armoede.

Deze zomer nemen ook enkele lokale groepen het initiatief om een andere lokale groep uit te nodigen in hun thuisstad. Ze genieten van een laagdrempelige culturele uitstap en ze leren elkaar beter kennen. Daarnaast plannen we een Stop Poverty-weekend voor jongeren die willen kennismaken met onze Beweging en willen uitwisselen over een (klimaat)rechtvaardige samenleving in ons Vierde Wereldhuis.

“Ik zie de overbuur zijn dakkoffer op zijn auto zetten; het is hem gegund maar ik ben triest; ik werk ook maar kan niet op vakantie. Mijn inkomen is net voldoende om al mijn facturen en huur te betalen. Met mijn vakantiegeld koop ik schoenen voor de kinderen of doe ik een achterstallige betaling.”

(Lokale groep Kust – Oostende)

Zomerboodschap ATD Vierde Wereld

Samen voor recht op vakantie – Gezinsvakantie in Geraardsbergen

Recht op wonen

ATD Vierde Wereld nam verschillende initiatieven in het kader van het recht op kwaliteitsvolle huisvesting voor iedereen. We werken samen met De Woonzaak, die via juridische weg pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid. We gingen mee op stap om getuigenissen te verzamelen die de basis vormden voor het indienen van een klacht bij het Europees Comité voor Sociale Rechten. ATD Vierde Wereld trok ook samen met 7 andere organisaties naar het Grondwettelijk Hof omwille van het nieuwe woondecreet waarin het recht op wonen wordt geschonden. En naar aanleiding van de Housing Action Day kwamen we op straat voor een verlaging van de huurprijzen.

 

Om onze acties tegen armoede en sociale uitsluiting verder te zetten, hebben we uw steun nodig. Sluit u aan bij onze strijd: vul het bijgevoegde overschrijvingsformulier in of doe een gift online via https://atd-vierdewereld.be/schenken/doe-een-gift/. Beter nog, u kan ervoor kiezen ons te steunen met een permanente opdracht: hiervoor moet u onderstaand formulier invullen. Uw steun is onmisbaar voor onze strijd voor een wereld zonder armoede. Samen kunnen we het verschil maken!

 Steun ons hier!

Guy Malfait,

Voor het nationaal team,

Guy Malfait

PS: Uw vrijgevigheid wordt beloond! Giften waarvan de som in een jaar minstens € 40 bedraagt, geven recht op een fiscaal attest. Door dit attest betaalt u netto ongeveer de helft van het betaalde bedrag. U krijgt 45% van uw gift terug via de belastingen. Dat betekent dat een gift van € 100 u uiteindelijk maar € 55 zal kosten. Dit op voorwaarde dat het totale bedrag van uw giften de limiet van 10% van het belastbaar inkomen niet overschrijdt.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina