Vacature – Verdiepingsjaar internationaal voluntariaat ATD Vierde Wereld

Een unieke combinatie van engagement en werk

“Het is een weg van individuele transformatie, om rechtvaardigere relaties aan te gaan door dichter bij mensen te komen die in extreme armoede leven.” (volontair Quentin)

We leren je kennen en zoeken een gepaste opdracht en teamgenoten met wie je concreet aan de slag gaat tijdens het verdiepingsjaar. Al doende ontdek je de verschillende dimensies van armoede en de drijfveren van onze Beweging. Je combineert acties met gezinnen in extreme armoede (presentie, overleg) en opdrachten die hun strijd kenbaar maken (vertegenwoordiging, communicatie, projecten,…). Je versterkt ons team met je competenties en gevoeligheden. Je neemt tijd voor zelfreflectie en uitwisseling met andere actieve leden in België en elders over je ervaringen, activiteiten, vragen, voorstellen.

Het verdiepingsjaar met ATD Vierde Wereld in België biedt het kader en de tijd om je volop in te zetten, je te vormen en voor jezelf een toekomstbeeld duidelijk te krijgen.

Onze internationale Beweging: Stop Poverty – All Together in Dignity

Wij zijn een internationale mensenrechtenbeweging die opkomt voor een samenleving zonder armoede en sociale uitsluiting. ATD staat voor All Together for Dignity (Samen voor waardigheid).

Onze activiteiten laten toe om present te zijn bij mensen in diepe armoede, in groep samen te komen, kennis te ontwikkelen en te werken aan (politieke) verandering op kleine en grote schaal. We vertrekken van de specifieke ervaringsdeskundigheid van mensen in armoede.

ATD Vierde Wereld is aanwezig op 5 continenten. Bijna 400 volontairs (permanente medewerkers) vanuit heel de wereld werken voltijds mee in diverse teams.

Jouw motivatie, vaardigheden en beschikbaarheid

– Je bent geraakt en bezorgd over armoede en ongelijkheid in België en zoekt naar een zinvol leven en werk in overeenstemming met je waarden.

– Je bent een beetje wereldverbeteraar, samen met anderen en bent benieuwd hoe anderen met mensen in armoede sleutelen aan systeemverandering.

– Je hebt je studies afgerond en hebt eventueel al wat werkervaring, maar je houdt niet vast aan je diploma en carrière. Je vindt het interessant om ook andere competenties in te zetten en te ontwikkelen. Je bent bereid om je eigen handelen in vraag te stellen en persoonlijke verandering aan te gaan.

– Je kan zelfstandig én in team werken, initiatief nemen en je gedijt in een horizontale beleidsstructuur.

– Je beseft dat engagement een “9 to 5 job” overstijgt en je vindt het boeiend om regelmatig van plaats, team en opdracht te veranderen.

– Je kiest voor een eenvoudige levensstijl en bent eventueel geïnteresseerd in samen wonen met anderen die actief zijn in onze Beweging.

– Je bent bereid om nieuwe talen te leren. In het Vierde Wereldhuis in Brussel is het handig als je een goede kennis hebt van het Frans.

Wat wij jou te bieden hebben

– Je leert geëngageerde mensen kennen uit alle lagen van de bevolking die van armoedebestrijding een prioriteit maken en je wordt deel van een heel diverse en internationale Beweging.

– Een aanmoedigende, joviale, open en horizontale werksfeer in het Vierde Wereldhuis te Etterbeek en projecten verspreid over het hele land met persoonlijke en groepsbegeleiding tijdens dit verdiepingsjaar.

– Een contract van bepaalde duur met de mogelijkheid tot verlenging na een positieve evaluatie. Op lange termijn betekent dat een opening naar opdrachten buiten België.

– Net als alle volontairs doe je aan salarisdeling en ontvang je een bescheiden vergoeding die dezelfde is ongeacht verantwoordelijkheid, anciënniteit en kwalificatie. In België is dat nu 690€/maand. Er is een extra toelage voor de kinderen. Ook voor woning en energiekosten zijn er tegemoetkomingen/voorzieningen.

– We verwelkomen ook koppels en gezinnen met kinderen.

– We bepalen het startmoment in onderling overleg en bevestigen dit na een verkenningsperiode op basis van vrijwilligerswerk.

We popelen om je te kunnen ontmoeten! Solliciteer vandaag nog.

Mail voor 8 juli je motivatiebrief en CV naar Vanessa Joos, onthaalcoördinator: vanessa.joos@atd-vierdewereld.be 02/650.08.71

Kennismakingsgesprekken worden in overleg gepland.

Bekijk de vacature in pdf.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina