New-B card

New B-bankkaart

Je kan ons ook steunen door de NewB prepaid Mastercard® te gebruiken. Per betaling met de NewB Card schenkt de uitgever 5 eurocent aan ATD Vierde Wereld indien je ons als ‘goed doel’ hebt aangeduid.

NewB is een nieuwe, ethische bank-in-oprichting. Als ATD Vierde Wereld zijn we, van bij de start, vennoot van NewB. Met 134 andere middenveldorganisaties en 49.000 individuele vennoten wil NewB een uitzondering worden: een bank met een hoge ethische standaard in de praktijk, een bank waar soberheid, eerlijkheid en transparantie statutair zijn vastgelegd. Aangezien het veel moeilijker is dan voorzien om een banklicentie te bekomen, is de coöperatieve vennootschap NewB gestart met dienstverlening. Hier dient ze zelf geen bankinstelling voor te zijn.

Bij 35 miljoen handelaars kan je als particulier gebruik maken van de nieuwe betaalkaart (overal waar het Mastercard logo staat afgebeeld) mits je de kaart op voorhand voldoende geladen hebt. Om de kaart te bestellen moet je wel vennoot zijn van NewB. Vennoot word je door één of meerdere coöperatieve aandelen te kopen tegen 20 euro per aandeel.

Wil je meer weten over deze duurzame betaalkaart? Neem dan een kijkje op www.newb.coop  en laat je overtuigen om vennoot te worden en een betaalkaart aan te vragen. Je steunt er je favoriete vereniging mee en je draagt een steentje bij tot een werkelijk duurzaam en ethisch bankenlandschap.

De Goodpay Prepaid MasterCard wordt uitgegeven door Prepaid Financial Services Limited overeenkomstig de licentie van MasterCard International Incorporated. Prepaid Financial Services Limited wordt gereglementeerd en gemachtigd door de Financial Conduct Authority, registratienummer 900036. Maatschappelijke zetel: 36 Carnaby Street, London, W1F 7DR, Verenigd Koninkrijk.