Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger

Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger

“Ze zouden beter gaan werken, dan geraken ze uit de miserie.”

“Ze hebben geen geld, maar toch een dure smartphone.”

Deze 2 uitspraken horen we vaak. Is het zo dat je door te werken niet arm meer bent? Is er werk voor iedereen? Waarom is het belangrijk om een smartphone te bezitten als je in armoede leeft?

Vaak krijgen mensen de schuld van hun eigen armoedesituatie. Ze zouden gewoon beter hun best moeten doen want “wie wil werken, vindt werk”. Maar is dit wel zo? Vooroordelen en foute veralgemeningen zijn van alle tijden, waaronder ook vooroordelen over mensen in armoede.

ATD Vierde Wereld Vlaanderen startte in 2016 de campagne ‘Waarheid of Fabel?’. Waarheid of Fabel wil vooroordelen over armoede ontkrachten. Via de methode Kruising van Kennis werken mensen in armoede samen met academici, journalisten en mensen in het sociale werkveld. We baseren ons op onderzoek van specialisten en op cijfers van de Vlaamse of Federale Overheid. Maar cijfers, hoe confronterend ook, zijn niet voldoende. Daarom wordt de ervaringskennis van mensen in armoede binnengebracht.

Anno 2020 bestaat onze campagne uit twee luiken:

Boek: Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger werd in september 2019 uitgegeven door EPO. In het boek vind je verhalen die de realiteit van mensen in armoede beschrijft.

Website: Op 17 oktober 2019 werd de website www.aandeonderkant.be gelanceerd. Hierop staan een 50tal vooroordelen over mensen in armoede: bijdragen van experten ontkrachten of nuanceren deze vooroordelen.

Geïnteresseerd in een vorming over vooroordelen en mensen in armoede voor je bedrijf, organisatie of school? Neem contact op met contact@atd-vierdewereld.be en we bespreken samen de beste formule.

Bestel Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger

Dit kan via onze webshop of per mail:

Stuur een mailtje naar boekhandel@atd-vierdewereld.be met de vermelding dat je het boek wilt bestellen (en hoeveel je er wilt bestellen). Een boek kost EUR 19, 90 en de verzendkosten zijn EUR 3,00. Schrijf het bedrag over op het rekeningnummer van ATD Vierde Wereld België vzw: IBAN BE89 0000 7453 3685 (BIC : BPOTBEB1) met vermelding “Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger”. Eens we je overschrijving hebben ontvangen sturen we het boek naar je op!

 

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina