Straatbibliotheek

Straatbibliotheek

Met de straatbibliotheek gaan we op zoek naar kinderen die moeilijk toegang hebben tot boeken. We nemen boeken mee, we lezen voor en bespreken thema’s die in de verhalen aan bod komen. Dat doen we buiten op een plein, wat maakt dat deze activiteit heel laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen. Ook de ouders komen soms een kijkje nemen. Omdat de straatbibliotheek wekelijks doorgaat, wordt een vertrouwensband opgebouwd tussen de kinderen, hun gezinnen en de animatoren. Dat versterkt het sociaal weefsel.

Straatbibliotheek Bossuit

16 mei 2018 starten we met een nieuwe straatbibliotheek in de Vlaanderenstraat in Bossuit! Wij zoeken nog vrijwilligers die mee de straatbibliotheek willen ondersteunen op woensdagnamiddag: voorlezen, animatie rond boeken,… Indien interesse: contact@atd-vierdewereld.be.

Straatbibliotheek Willebroek

Binnenkort starten we met een straatbibliotheek in Willebroek. Meer info volgt! 

Straatbibliotheek Brussel

In samenwerking met ATD Jeunesse en ATD Quart Monde Wallonie-Bruxelles zijn we in oktober 2016 gestart met een nieuwe straatbibliotheek in Sint-Gillis (Brussel). Je kan ons elke woensdagnamiddag van 14u t.e.m. 16u vinden aan de Square Jacques Franck (dichtbij de Hallepoort) in Sint-Gillis.

Laatste nieuws