De zomer van ATD 2023

Ook tijdens de zomer organiseert ATD verschillende acties: we gaan onder meer klussen, vakantie vieren, op uitstap naar zee en er is een nationale volksuniversiteit. Jij kan je mee engageren voor een dag of iets langer, in het Nederlands of het Frans. Dat kan ook als je ATD nog niet (goed) kent: het is zelfs een ideale instap om meer vertrouwd te geraken met mensen in armoede en onze Beweging. Hieronder vind je een overzicht.

 

Klussen in het Vierde Wereldhuis

 • Ben je tussen 18 en 30 jaar oud? Dan kan je deze zomer (13-20 augustus) mee op bouwkamp in ons Vierde Wereldhuis. Naast de technische taken zoals schilderwerk en oogsten in onze moestuin, wordt er ook tijd gemaakt om ATD Vierde Wereld beter te leren kennen en bij te leren over armoede. Er is veel kans tot uitwisseling over manieren waarop we ons kunnen engageren in de strijd tegen armoede. Zo zullen er enkele actieve leden van onze Beweging aanwezig zijn. Daarnaast kan je in je vrije tijd Brussel ontdekken. Meer info en inschrijven via de site van Bouworde vzw.
 • Ga je liever wat verder weg? Je kan met ATD Vierde Wereld ook op bouwkamp in Frankrijk of Zwitserland. Ervaring is niet nodig, kennis van het Frans is handig. Meer info vind je op onze internationale website.

Animator gezinsvakantie

Van 30 juni tot 7 juli organiseert ATD Vierde Wereld Vlaanderen een vakantieweek voor 3 à 4 jonge gezinnen in Everbeek, een dorp nabij Geraardsbergen.

Deze week laat je kennismaken met armoede en wat armoede met mensen doet. Het zet je ook persoonlijk en in team aan het werk met mogelijke drempels, vooroordelen en vragen terwijl de vakantiesfeer concrete handvatten biedt voor gesprekken en activiteiten die banden smeden.

Ben je enthousiast, nieuwsgierig, sociaal, creatief,…?
Luister je graag naar mensen? Animeer je graag kinderen?
Of kook je graag voor en met anderen?
Dan ben je meer dan welkom.

Meer info over onze gezinsvakanties vind je hier.

 

Liever vrijwilliger voor 1 dag?

 • Wil je graag klussen? In augustus  geven we ons Vlaams secretariaat een make-over.
 • We zoeken een animator voor onze uitstap naar zee met de straatbibliotheken!
 • Op zaterdag 24 juni is het nationale volksuniversiteit over de lokale verkiezingen van 2024. Jij kan mee zorgen voor de (logistieke) ondersteuning en animatie.

Wil je de uitdaging aangaan in het Frans?

Enkele zomeracties van ATD Quart Monde en Belgique en ATD Quart Monde Jeunesse:

Leer ons kennen!

We willen je graag op voorhand ontmoeten. Er is een infomoment op maandag 26 juni om 17u  in het  Vierde Wereldhuis in Etterbeek. Past dit niet (of kom je al graag helpen op onze volksuniversiteit van 24 juni), dan ontmoeten we jou graag op een ander moment of elders. Contacteer ons via contact@atd-vierdewereld.be of 02/650.08.71.

Tot binnenkort?
Katia en Vanessa

=> Kan je tijdens de zomer geen engagement opnemen? We zoeken heel het jaar door vrijwilligers.

=> Kijk je uit naar een meer verregaande manier om met sociaal onrecht aan de slag te gaan? Misschien is een stage of verdiepingsjaar bij ons iets voor jou?

Laatste nieuws

0
  0
  Je winkelmand
  Your cart is emptyNaar vorige pagina