Word volontair

Doe mee: word volontair

 

Permanent medewerker of volontair worden is een voltijdse verbintenis, een middenweg tussen vrijwilligerswerk en betaald werk.

Volontairs voeren samen met de armste bevolking acties voor een waardig leven. Er zijn bijna 400 permanente medewerkers in een dertigtal landen. Hun verschillende professionele achtergrond, religieuze overtuiging en afkomst zijn een troef.

Wij zijn op zoek naar mensen die beschikbaar zijn voor verschillende missies, zowel voor acties met gezinnen in extreme armoede, als voor missies die hun strijd kenbaar maken (vertegenwoordiging, communicatie, enz.).

Volontair zijn houdt in:

– Een voltijdse verbintenis.

– Keuze voor een eenvoudige levensstijl: alle vrijwilligers ontvangen een bescheiden toelage die hetzelfde is ongeacht hun verantwoordelijkheid en kwalificatie. Het bedrag is afhankelijk van het land waar de volontair verblijft (in België is het 590€ / maand).

Geografische mobiliteit: na een paar jaar in hun land van herkomst veranderen vrijwilligers gemiddeld om de vijf jaar van team, en eventueel van land.

– De wil om te leren en veelzijdig te zijn: wij werven niet aan op basis van beroepsbekwaamheid, maar op basis van persoonlijke beweegredenen. Een volontair moet ook bereid zijn van plaats, team en missie te veranderen.

Werkervaring of kennis opdoen, ook als het werk als volontair uiteindelijk toch niet voor jou weggelegd is.

Dit zijn de stappen:

De missie begint in het land waar de volontair woont. Ook al heeft ATD Vierde Wereld teams in verschillende werelddelen, toch vinden wij het van essentieel belang dat, alvorens armoede elders te ontdekken, men weet hoe het in het eigen land is.

– Het eerste jaar is een jaar van “ontdekking” waarbij een “stagiair – volontair” verschillende opdrachten aangeboden krijgt die hem of haar in staat stellen de verschillende facetten van onze acties te ontdekken. Tijdens die proeftijd zijn er ook ontmoetingen met andere stagiairs in België en Europa. Indien mogelijk geven we de kans om een internationaal gebeuren mee te maken.

– ATD Vierde Wereld huisvest een volontair op een plaats die relevant wordt geacht voor de missie. De accommodatie is mogelijk gedeeld. In Etterbeek (het Vierde Wereldhuis) beschikken we over een woning met 3 kamers, waar jongeren die kiezen om het volontariaat te ontdekken, kunnen samenleven.

– Aan het eind van de “ontdekkings” periode, doen we een evaluatie. Als alles goed gaat en beide partijen verder willen doen, zullen wij een langere missie voorstellen, in België of in een ander land waar ATD aanwezig is.

Interesse? Neem contact met ons op

Getuigenissen:

 

 

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina