Een tweede stap

Doe mee: tweede stap

Neem deel aan een informatiebijeenkomst

We organiseren regelmatig een tweetalige (NL-FR) informatiebijeenkomst over de werking van ATD Vierde Wereld. Het is een gelegenheid om werknemers van ATD te leren kennen. Zij zullen je de visie en missie van ATD uitleggen en antwoorden op al je vragen. Meer info over de eerstvolgende infosessie vind je op deze pagina!

Word vrijwilliger

ATD Vierde Wereld is steeds op zoek naar helpende handen, dat kan als vaste kracht of sporadisch. Als vrijwilliger kom je terecht in een groep mensen die dezelfde waarden delen en meewerken aan sensibilisering van de maatschappij om armoede uit te roeien. Ontdek hier de mogelijkheden.

Voor de jongeren: doe mee aan een bouwkamp in Frankrijk of Zwitserland

Ben je tussen 16 en 30 jaar oud en heb je zin om andere jongeren te ontmoeten, renovatiewerken te doen en ATD Vierde Wereld beter te leren kennen? Dan kan je deelnemen aan een bouwkamp!

De voertaal is Frans, Engels, Spaans of Duits. Meer info via deze link!

Word animator van een straatbibliotheek

De straatbibliotheek gaat op zoek naar kinderen die moeilijk toegang hebben tot boeken. Op woensdagnamiddag lezen animatoren samen met kinderen uit de buurt boeken en bespreken thema’s die daarin aan bod komen. Dat gebeurt op straat of op een plein zodat deze activiteit laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen. De kinderen in de buurt leren elkaar beter kennen en spelen spelletjes samen, schrijven zelf verhalen of nemen foto’s. De ouders komen soms een kijkje nemen. Omdat de straatbibliotheek wekelijks doorgaat wordt een vertrouwensband opgebouwd tussen de kinderen, hun gezinnen en de animatoren. Dat versterkt het sociaal weefsel. De straatbibliotheek gaat telkens door in een buurt met hoge kinderarmoedecijfers.

In België zijn er 6 straatbibliotheken: Bossuit (Avelgem) & Zwevegem, Charleroi, Molenbeek, Schaarbeek, Ougrée (Luik) en Willebroek

De straatbibliotheek door de ogen van de kinderen:

 

Loop solidair!

Je kan je bij loopevenementen laten sponsoren door familie en vrienden en de opbrengst aan ATD Vierde Wereld geven. Je kan ook jaarlijks ons team van lopers en supporters vervoegen tijdens de 20 km door Brussel!

En daarna?

Interesse om medestander te worden?

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina