Terugblik op de 20 km door Brussel 2017

Artikel geplaatst 9 juni 2017 Print Friendly

Terugblik op de 20 km door Brussel 2017

De 20 km door Brussel 2017, volgens de organisatoren een "onvergetelijke" editie ondanks de voorspelde (en aanwezige) hitte.

  • 3 300 km ‘Samen voor Waardigheid’ om Stop te zeggen tegen armoede
  • Onze best loper deed 1u16 over de 20 km (hij eindigde 175e).

Ongeveer 28.684 joggers, lopers en wandelaars hebben op zondag 28 mei de 20km door Brussel gelopen. Ook deze 38e editie startte op de grasperken van het Jubelpark omstreeks 10u. 36.539 mensen waren ingeschreven, ongeveer 79% behaalde uiteindelijk de eindmeet.

Het was een spectaculair gebeuren! Duizenden deelnemers die samen 126 nationaliteiten vertegenwoordigden waren vastberaden en voorbereid om de hitte te trotseren. Iedereen was bijeengebracht en verenigd door de sport. De supporters waren massaal aanwezig langs het gehele parcours en verschillende fanfares creëerden een toffe sfeer.

Voor het 13e jaar op rij nam ATD Vierde Wereld deel aan de wedstrijd

203 lopers waren ingeschreven in onze ploeg ‘ATD Vierde Wereld/ATD Quart Monde’ om onze actie te ondersteunen. De deelnemers trokken onze T-shirt ‘Stop Armoede’ aan en konden gebruik maken van onze kleedkamer vlakbij de start en finish. 165 van hen (81 % dus) behaalde uiteindelijk ook de finish. Samen liepen ze 3 300 kilometer.
Dankzij de goede resultaten van onze beste lopers eindigden we als ploeg in de top 30 op de 22e plaats (van de 466 ploegen). Proficiat aan de 5 snelste lopers die dit resultaat mogelijk maakten : ADU-POKU Simon, RASSCHAERT Sam, HOLVOET Jon, VRIENS Joris, JOOS Lieven.
Volgende personen willen we nog graag bedanken :
-  De organisatoren van de 20km door Brussel.
-  Onze sponsors die ons op financieel en logistiek vlak steunden :

  • In het bijzonder de gemeente Etterbeek die ons een ruimte in het Instituut Ernest Richard ter beschikking stelde voor onze kleedkamer.
  • En de firma’s Pfizer European Logistic Center, Brussel Business Flats, AIG Global Benefits en Geolys die ons op financieel vlak steunden.

-  Alle personen die onze lopers gesponsord hebben. Voor de laatkomers herhalen we dat giften steeds overgeschreven mogen worden op rekeningnummer 000-0745336-85 met vermelding “GIFT 20 KM BRUSSEL” (IBAN BE89 00007453 3685 BIC BPOTBEB1).
-  Alle groepen die zich bij onze ploeg voegden : het personeel van Bruxelles Business Flats, AIG, CREDENDO/DUCROIRE (bedankt aan hen voor het ontbijt voor ATD Vierde Wereld voor de wedstrijd), het advocatenkabinet CEW&Partners, de firma Pfizer en de vereniging GEOLYS alsook de 9 lopers van club VIVA VILLEZJIEL venus de Vollezele en de volontaires en medestanders van ATD Vierde Wereld die vanuit Frankrijk kwamen (Méry ten noorden van Parijs en Lille) . Bedankt aan Michael WATTIER en Rita SANDERS die zich samen met een groep vrienden inschreven.
-  De 4 kinesisten die ons de beste zorgen toedienden na de loop.
-  Iedereen die de lopers ontvingen in de kleedkamer en aanmoedigden ter hoogte van de 14e kilometer.
-  We zien de leden van de groepen CNCD 11.11.11, Médecins du Monde, MEMISA en Vluchtelingenwerk Vlaanderen graag volgend jaar terug. Alsook deze van de groepen die we dit jaar voor het eerst mochten verwelkomen : Keeping me alive en Financité. Met al deze teams samen kunnen we nog maar eens met veel overtuiging zeggen dat ‘solidariteit in de startblokken kan staan’.

Nog eens een welgemeende bedanking aan alle individuele lopers die bovenop hun inschrijvingsgeld een gift deden van minstens 10 euro om deel uit te maken van onze ploeg en om van onze diensten te profiteren.
Bedankt aan al wie 20, 40 of zelfs 100 euro extra gaf om onze campagne ‘Stop Armoede !’ te steunen.

Volgende afspraak in 2018 !
We nodigen jullie met veel plezier uit om de datum zondag 27 mei 2018 alvast in jullie agenda te noteren om deel te nemen aan de 39e editie van de 20 km door Brussel. Dit zal de 14e deelname zijn van ATD Vierde Wereld.