Steun de jongeren op 17 oktober in Brussel!

Oproep names Djynamo ! en de Beweging ATD Vierde Wereld

Zondag 17 oktober 2010, Werelddag van Verzet tegen Armoede: Kom allemaal naar de Gedenksteen voor Slachtoffers van Armoede bij het Europees Parlement om de jongeren te steunen bij de presentatie van hun boodschap! Aanvang 16 uur, zie ook het artikel met het programma.
Artikel geplaatst 6 oktober 2010 Print Friendly

Steun de jongeren op 17 oktober in Brussel!

Djynamo! is de naam van het project van ATD Vierde Wereld waarin Europese jongeren samenwerken en de krachten bundelen tegen armoede en sociale uitsluiting. Samen bouwen zij aan een boodschap tegen armoede die op 17 oktober aan de Gedenksteen voor Slachtoffers van Armoede in Brussel zal worden getoond.

Diversiteit

De jongerendynamiek ontleent zijn kracht deels aan de diversiteit onder de deelnemers. Jongeren van verschillende landen en leeftijden, met en zonder armoede-ervaring, slaan de handen in elkaar. Erg verrijkend waren ook de bijdragen van jonge ouders. Enerzijds kijken zij vanuit hun ouderrol met veel zorg naar de jonge generatie, en anderzijds maken ze er zelf nog volop deel van uit. Ieder draagt vanuit het eigen perspectief een stukje bij aan de regenboog die het geheel is.

Respect

Treffend is ook het respect en de steun die we tijdens dit project krijgen van de oudere generaties, respect dat trouwens wederzijds is. Want de schijnwerpers op jongeren richten, betekent immers niet dat jongeren er nu alleen voor staan. De strijd tegen armoede is en blijft een zaak van ons allen!

Groei

Nogal wat jongeren verschenen aan de start met het gevoel er alleen voor te staan, zonder veel vertrouwen in andere mensen. Via het project leerden ze echter dat je dromen kunt delen en er samen voor kunt gaan. We zagen jongeren groeien en openbloeien. Gewoonweg fantastisch om zo samen op weg te gaan!

Karen Puttemans en Sara Philips, namens Djynamo! België


Foto:
In Jambville (Fr.) kwamen in juli meer dan 250 jongeren samen om te werken aan de boodschap die op 17 oktober in Brussel wordt gepresenteerd in woord, beeld, dans en muziek. Foto: Vladi Pino Amachi / ATD Vierde Wereld.

Deze oproep is als editoriaal gepubliceerd op de voorpagina van VierdeWereldblad 169 - sept.-okt. 2010.