School Oostende schenkt 2500 euro voor Haïti aan ATD Vierde Wereld

Artikel geplaatst 24 juni 2010 Print Friendly

School Oostende schenkt 2500 euro voor Haïti aan ATD Vierde Wereld


Leerlingen van het Sint-Lutgardisinstituut in Oostende maakten en verkochten 450 sleutelhangers en 4500 cakejes en zamelden zo 2500 euro in voor de acties van ATD Vierde Wereld in Haïti. De overhandiging gebeurde op dinsdag 22 juni op de school.

De enorme klus werd geklaard door de leerlingen uit het beroepsvoorbereidend leerjaar, het derde en vierde jaar Mode en Voeding-verzorging. Het geld zal in samenspraak met de armsten in de wijk Grand Ravine in Port-au-Prince gebruikt worden voor vooral vormende en culturele projecten. Veel aandacht wordt besteed aan de opvang van jonge moeders en om kinderen de kans te bieden naar school te gaan en in contact te komen met boeken, toneel, en andere vormen van cultuur.

De internationale beweging ATD Vierde Wereld is sinds 1981 aanwezig in Haïti. Na de verwoestende aardbeving van 12 januari stuurde de beweging extra volontairs naar het land om het team in Port-au-Prince te versterken. Uitgebreide informatie is vindt u hier.


Herman Van Breen, permanent werker van de beweging ATD Vierde Wereld (midden), krijgt uit handen van directeur Guido Decombel en leerlinge Sarah Perez Willems, met roots in Haïti, de cheque overhandigd. (Foto BVO).