Geslaagde gezinsdag in Doornik

Artikel geplaatst 2 juli 2009 Print Friendly

Geslaagde gezinsdag in Doornik

Vele gezinnen en leden van de beweging ATD Vierde Wereld uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel maakten zondag 28 een geslaagde feestelijke en culturele dag mee in om de historische stad Doornik.

Zij werden daar ontvangen in een grote, prachtig ingerichte tent op het plein bij het Huis van de Cultuur.
Volwassenen en kinderen konden deelnemen aan een groot aantal activiteiten van zeer uiteenlopend karakter: de speelhoek voor de kinderen, een voorstelling met marionetten, lezen en tekenen, het Belfort bezoeken, een film zien over meer dan 2000 jaar geschiedenis van de stad, musea bezoeken (o.a. wandtapijten, folklore, schone kunsten en natuurhistorie). Ook de toer door de stad met een treintje was zeer boeiend en informatief.

"Ik heb heerlijk op een grasveld bij het water gezeten en genoten van de rust. Maar ook heb ik in de loop van de dag veel gesprekken gehad met mensen die ik nog niet kende", vertelt een vrouw.

"De gidsen namen echt de tijd om alles goed uit te leggen. We konden werkelijk begrijpen wat we allemaal zagen in de stad", aldus een andere enthousiaste deelnemer.

De leden van ATD Vierde Wereld en hun bondgenoten in Doornik hadden er met succes werkelijk alles aan gedaan om er een super-geslaagde dag van te maken. Een duizend-maal-dank is hier dan ook meer dan op zijn plaats!

Veel steun kreeg de manifestatie ook van de Stad Doornik. De dag is mede mogelijk gemaakt door financiele steun de Stichting Koningin Paola.

Voor een persoonlijke impressie van deze gezinsdag klik hier.