Enkele impressies van 17 oktober 2016

Artikel geplaatst 29 november 2016 Print Friendly

Enkele impressies van 17 oktober 2016

Op de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede 2016 brachten we hulde aan de slachtoffers van armoede. Overal in Vlaanderen (en de rest van de wereld!) gingen acties en evenementen door. Enkele impressies:

 

In Brugge werd er op zaterdag 15 oktober op de Markt in in het Provinciaal Hof gebouwd aan een muur van een goede woning onder de muzikale begeleiding van Marino Punk. Daarna kon je deelnemen aan een inspringtheater.

 

In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement werd op maandag 17 oktober de film ’De Droompartij Huisvesting’ (ALARM / Buurthuis Bonnevie i.s.m. le Centre Vidéo de Bruxelles) getoond gevolgd door een dialoog over huisvesting en thuisloosheid in Brussel met minister Pascal Smet (o.v.) en minister Céline Fremault (o.v.).

 

In Koksijde werden op vrijdag 14 oktober op de markt flyers uitgedeeld met een theelichtje als eerbetoon aan slachtoffers van armoede.

 

Op maandag 10 oktober kon je in Leuven in het Wereldcafé terecht voor een avond rond het boek ‘Strootjes in het zand’ van Niek Tweehuijsen: "Waardig wonen, van Leuven tot in Tanzania." De week vol activiteiten kende een hoogtepunt met de kleurrijke optocht op zaterdag 15 oktober van aan het station naar de Grote Markt, met soep en brood, animatie, en als slot een stiltemoment met samenzang bij de Steen.

 

In Lint zong op zaterdag 15 oktober het solidariteitskoor Frappant ‘De historie van Den Eene en Denandere’, gevolgd door een gezellig samenzijn en receptie.

 

In Oostende werd op maandag 17 oktober “soep an d’horloge’ georganiseerd, met
soep en brood, ontmoeting, getuigenissen en een muzikale verrassingsact.

 

Op maandag 17 oktober werd op de Grote Markt van Ronse een gastvrij dorp gebouwd door verenigingen en scholen. Een lappendeken “Koerte Puintè” van 17m x 10m gebreid door mensen met en zonder armoede-ervaring, werd ontrold. Een oproep voor een warme, solidaire samenleving. Foto: Geertje Franssen.

 

Op zaterdag 15 oktober kon in en rond het oud gemeentehuis van Willebroek rondsnuisteren op een ruil- en tweedehandsbeurs van (kinder)kleding en speelgoed. Met daarbij ook: dialoogtafels, crea workshops, kinderanimatie, tentoonstelling. Als afsluiter kon je genieten van een pop-up optreden: “ik was, ik ben, ik wil zijn“.

 

 

Op naar 17 oktober 2017!