Beginpagina > Onze acties >

Wereldwijd

Het kompas en de brug

Juni 2014
Ambities “Teacher, teacher! Hebben we straks les?” “Hi Angelo! Nee, vandaag is het donderdag en hebben we wat met de moeders te bespreken, maar zaterdag is het weer jullie beurt. Nog twee nachtjes slapen!” En Angelo loopt weer verder met de gasfles. Die gaat hij voor de buren opvullen bij de winkel buiten het kerkhof en zo verdient hij weer een paar centen. Hij is 9 en deze grootste begraafplaats van Manilla is zijn thuis. Papa heeft af en toe werk gehad bij één van de bedrijfjes die afval (...)

Europees Hof van de Rechten van de mens: gezinnen kunnen niet zomaar verdreven worden van een terrein waar ze al jaren wonen.

Januari 2014
Europees Hof van de Rechten van de mens: gezinnen kunnen niet zomaar verdreven worden van een terrein waar ze al jaren wonen. Op 17 oktober 2013 maakte een juridische overwinning een einde aan een rechterlijk gevecht van 9 jaar. Het Europees Hof van de Rechten van de Mens (EHRM) heeft toen toegegeven dat Frankrijk het recht op een familieleven schendt door niet te zorgen voor de herhuisvesting van families die in woonwagens leven in Herblay in het Franse departement Val d’Oise ten Noorden van Parijs. (artikel 8 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens).

De tyfoon Haiyan

November 2013
De tyfoon Haiyan Een team van vijf volontairs van ATD Vierde Wereld werkt in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Ook de Vlamingen Guy en Vanessa Malfait-Joos maken deel uit van het team. Ze wonen in Manilla met hun drie kinderen. Uit de berichten van het team: Manilla ligt in het noorden van het land en is niet getroffen door de tyfoon. Maar heel wat inwoners zijn afkomstig uit de getroffen regio. Ze trokken er weg, op zoek naar een beter leven in de hoofdstad, maar de familiebanden bleven behouden. Zij (...)

Projecten Haïti opnieuw gestart

Juni 2010
Projecten Haïti opnieuw gestart

De internationale beweging ATD Vierde Wereld is sinds 1981 aanwezig in Haïti. De betrokkenheid bij de ramp die zich nu afspeelt is dan ook groot. In het Internationaal centrum van ATD wordt met alle middelen informatie verzameld om de medewerkers, vrienden en bekenden in Haïti te kunnen ondersteunen.

Op onze (inter)nationale websites plaatsen we zoveel mogelijk actuele informatie:

www.atd-fourthworld.org
www.atd-quartmonde.org