Beginpagina > Onze acties >

Campagne Stop Armoede

OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN

22 maart
OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN Door hun liederen van verzet en hoop opnieuw te zingen, willen we de moed eren van alle mensen in armoede doorheen de geschiedenis.

Lancering campagne STOP Armoede

20 februari
Lancering campagne STOP Armoede Zaterdag 18 februari lanceerde ATD Vierde Wereld de campagne STOP Armoede-Samen voor waardigheid in hartje Brussel. Dit naar aanleiding van diverse verjaardagen: 100 jaar geleden werd onze stichter, Joseph Wresinski, geboren en 60 jaar geleden ontstond onze beweging! Wij willen deze verjaardagen aangrijpen om wereldwijd mensen op te roepen om zich in te zetten om armoede halt te houden. Wij zorgden voor diverse animaties: een rad van fortuin, een muzikaal optreden, (...)

Onderteken onze oproep STOP Armoede!

17 februari
Onderteken onze oproep STOP Armoede! Kunnen we ons een vredevolle toekomst voorstellen in deze wereld met groeiende angst? Toch wel, want overal waar mensen zich inzetten en samenwerken, zien we verandering. We kunnen aan een rechtvaardige samenleving bouwen. Samen kunnen we werken aan een wereld zonder armoede, een wereld waar ieder het beste van zichzelf kan geven. Daarvoor hebben we de overtuiging en kracht van iedereen nodig. Stop armoede! We weigeren een samenleving die ongelijkheid toelaat. We weigeren een beleid dat de (...)

Bekijk het internationaal campagnefilmpje van STOP Armoede-Samen voor waardigheid!

16 februari
Bekijk het internationaal campagnefilmpje van STOP Armoede-Samen voor waardigheid! 2017 is een bijzonder jaar voor ATD Vierde Wereld! We vieren 30 jaar Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 60 jaar ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van Joseph Wresinski, de oprichter van de beweging! Om dat te vieren staan er een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is. Bekijk hieronder het internationaal campagnefilmpje! In België gaat de de campagne "Stop Armoede" nu zaterdag 18 februari officieel van start! We (...)

Ons enige wapen is liefde voor de mensheid, hartstocht voor gerechtigheid en vrede.

15 februari
Ons enige wapen is liefde voor de mensheid, hartstocht voor gerechtigheid en vrede. Ter ere van de 100ste geboortedag van Joseph Wresinski en de start van de wereldcampagne ´Stop armoede. Samen voor Waardigheid´ werd op 11 februari in Nijmegen een citaat van Wresinski ingehuldigd op de muur van de Vrede. Je kan een uitgebreide fotoreportage bekijken op de vernieuwde website rond Joseph Wresinski.

Vertalers FR-NL gezocht met een hart voor armoedebestrijding

15 februari
Vertalers FR-NL gezocht met een hart voor armoedebestrijding Wil je mee je steentje bijdragen aan armoedebestrijding? Heb je de komende maand(en) wat tijd vrij ? Voor onze wereldwijde campagne STOP ARMOEDE-Samen voor waardigheid, zijn we op zoek naar vertalers die teksten van het Nederlands naar het Frans kunnen vertalen of omgekeerd. Wat verwachten we van je? •Je hebt een goede kennis van het Nederlands én het Frans. •Je bent geïnteresseerd in alles wat met armoede en armoedebestrijding te maken heeft. •Je maakt op regelmatige basis de vertaling (...)

Kom op 18 februari naar het Beursplein in Brussel!

24 januari
Kom op 18 februari naar het Beursplein in Brussel! Op 18 februari 2017 gaat de campagne "Stop Armoede 2017" officieel van start! We organiseren een publiek evenement aan het Beursplein in Brussel, van 14u tot 17u. We kozen een symbolische plaats in Brussel, in het hartje van onze hoofdstad, om onze boodschap kracht bij te zetten. We willen tonen dat armoede blijft bestaan en een schending van de mensenrechten is. We vestigen de aandacht op de problematiek in België en zetten in de verf hoe ATD Vierde Wereld deze strijd al 60 jaar aangaat. (...)

2017 - een uitzonderlijk jaar!

17 januari
2017 - een uitzonderlijk jaar! 2017 is een bijzonder jaar voor ATD Vierde Wereld! We vieren 30 jaar Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 60 jaar ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van Joseph Wresinski, de oprichter van de beweging! Om dat te vieren staan er een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is. In België willen we een jaar lang publieke evenementen organiseren om onze boodschap uit te dragen. Deze mobilisatie is een uitverkoren gelegenheid om (...)